Районен съд Варна е даден на прокурор за тормоз и изнудване!

Районен съд Варна е даден на прокурор за тормоз и изнудване!

Собственици на апартаменти на бул. Владислав №63 заведоха жалба в Районна прокуратура с входящ номер 10195/21.

Дежурният прокурор коментира, че за пръв път се среща с такъв казус – досъдебно производство срещу съд.

В документа собствениците на имоти обясняват, че служителят на съда по подръжката Емилия Василева е предизвикала фалшиво общо събрание, защото съдът не е собственик на общата сграда, а ползвател с решение на Министерски съвет от 90-те години.

На това нелигитимно общо събрание на съсобствениците на адрес бул. Владислав 63 е вписан фалшив 8-ми съсобственик – Централен регистър на особените залози, с една единствена цел – фалшивото общо събрание за да има кворум.

Според агенциата по картография и кадастър сградата има 7 съсобстевеници, а не 8 – 5 апартамента и 2 институции – Министерството на Земеделието и кметство Одесос.

На нелигитимното общо събрание се явяват 3-ма представители – на съда, който не е съсобственик, а ползвател на сградата, на район Одесос заради кабинета за превенция и един от собствениците на апартамент.

Нелигитимното общо събрание е решило да има ремонт на покрива за 27 720 лв с изпълнител точно определена фирма – „Строител СВ“ ООД.

Журналистическо разследване установи, че тази фирма е правила досега всички ремонти на сградите на съда. И най-скандалното е, че тази фирма след като получи поръчката я възлага на подизпълнител, един и същ разбира се.

Всъщност проблемът с покрива не е голям, защото сградата е с двойна плоча и въздушна възглавница между плочите.
Протече по стена един единствен път при непрекъснат дъжд цяла седмица.

Районен съд Варна обаче иска да усвои едни хиледарки от собствениците на 5-те апартамента на фона на милиардната програма за безплатно саниране на жилищни сгради в цялата страна.

Най-тревожното е, че институция като съда използва методи присъщи на организирани престъпни групи.

Подобни новини

Оставете коментар