ЦИГАНИН е най-големият производител на ДИНИ в България и за ЕВРОПА. Този българин е засадил 1600 декара. Вижте какво говори и ще се изумите! Респект. ВИДЕО на БНТ:

Циганин е най-големият производител на дини в България и за Европа.

Този българин на снимката – Александър Ангелов отглежда дини на площ от 1600 декара в село Пчелино, добричко. Повтарям 1600 декара.

Прочетете по-долу какво говори и ще се изумите.

„От както се помня сме имали бостан. Първият ми опит с производство на дини беше, след като се ожених за моята съпруга Елица. Нейният баща твърдя е най-големият майстор на динята.
По-големите знания съм взел от него. И моят баща е бостанджия, но на жена ми баща и е най-големият бостанджия. От едно село сме. Цял живот сме живяли заедно, баща й и моят баща. Израстнали сме заедно и от двама добри бостанджии се излюпих аз. Смея да твърдя, че съм добър бостанджия, добър стопанин.


Пазарът се разшири. Европейският съюз също е наш пазар. Изнасяме в Германия, Чехия, Литва, Естония. Бавно, но се налагаме в европейския пазар. Имаме големи конкуренти като Гърция, Испания, Италия. Твърдя, че 80 % от българския пазар е моя, от село Пчелино. Искам да подчертая, че това е след 1 август. Преди 1 август дините не са мои. След това всички борси, тържищи и вериги продават моите дини. Няма по-добра диня в Европа от българската. Подчертавам, няма. Родолюбец съм, да. Аз съм от ромски произход, но съм български гражданин. Искам на всички от моя етнос да им бъда нещо като пример, защото хората не се раждат лоши или добри. Те във времето стават такива. Да взимат пример от доброто. Апелирам към родителите от моята малцинствена група, да остават децата си да учат, защото това е порталът към интеграцията, към човешкото. Да бъдат хора, да не се подтискат, да се срамуват от това, че са роми. Да бъдат добри, знаещи хора. Баща ми е с 2 висши образования, кмет е на селото. Защитил си е дипломата с отличен 6 по история. Родолюбец и националист в самото същество на думата. Сестра ми е психолог, педагог по професия. Моите деца, синът ми иска да продължи моя път. С два бастуна ще дойда на полето за да видя той как си ръководи работата“, сподели Александър Ангелов.
Видеото:
https://bnt.bg/f/video/o/298/486684b19242b3656528e9cf146afb90.mp4

софиянци
Публична група · 1439 членове

Присъединяване към групата
Групата на софиянци. Публикувайте само за София. Без реклами и спам. Контролирайте се. Информации само за София и за софиянци, поне 20 000.


Подобни новини

2 Thoughts to “ЦИГАНИН е най-големият производител на ДИНИ в България и за ЕВРОПА. Този българин е засадил 1600 декара. Вижте какво говори и ще се изумите! Респект. ВИДЕО на БНТ:”

  1. Йордан Иванов

    Търся контакт с г-н Александър Ангелов,
    В интернет пространството не може да бъде открит.
    Моля за информация и съдействие , как да се свържа с него.

  2. YouComments

    Отиваш на място и го намираш, село Пчелина. Другият вариант е звъниш на предаването Бразди и искаш телефона му.

Оставете коментар