Учителка от Варна беше уволнена заради украинците бежанци, след като написа мнение във Фейсбук. Целият текст: Семеен взвод от 18 роднини защитава Донецк от фашистите! ВИДЕО с войниците роднини!

Учителка от Варна беше уволнена заради украинците бежанци, след като написа мнение във Фейсбук.
Имаше протест от ученици в нейна полза, но засега не е върната на работа.

Целият текст на Цветелина Илиева, който я уволни:

Гимназията по туризъм във Варна, където работя (слава Богу, че имам работа) в момента, се намира точно до Спортна зала, където е сформиран пункт за събиране на дарения за бежанците от Украйна.
Отделила съм няколко торби с дрехи и одеала, които мислех да занеса, норазбирам че вече има предостатъчно и ще ги дам на нуждаещи се българи. Казвам го, за да бъда правилно прочетена в следващите изречения.
Цял ден пред очите ми спират коли с украинска регистрация, за които мога само да мечтая, а голяма част от шофьорите им са мъже в годна за военна служба възраст.
В същото време аз се чудя как да платя наема, тока, водата, олиото, да дам на сина си джобни! В същото време родителите ми със заболявания и години, в които би трябвало да почиват, работят по 12 часа, защото пенсиите им не стигат дори да купят лекарствата си.
Не ме разбирайте грешно! Майките с деца бягащи от кошмарите на войната трябва да бъдат подкрепени! Моите, бивши вече, колеги украинци на по 19- 20 години трябва да бъдат приети в България, но…
БЧК не може да ми казва, че помощта трябва да е с етикет на нова стока!
Не може МОН се бие в гърдите, че ще обучава децата на украинските бежанци, а да няма възможност да преразгледа програмите на своите деца, да не може да осигури площ за училище, без което туризъм във Варна е немислим!
Правителството не може да ми съобщава за мерките в помощ, но да не коментира нищо за възрастните и децата, които са граждани на държавата, която ВЛАДЕЯТ!Не мога да гледам облечени по последна мода украински красавици как пълнят кошници в Била, а зад тях бабичка си купува един хляб, защото няма пари за друга храна!
Дори съпричастността ни раздели, защото щом даваш апартамент за майка с три деца от Украйна, защо не го даде на българска майка? И още повече, щом държавата има средства за издръжка на емигранти, защо няма за собствения си народ?
Да, те ще влеят славянска кръв, да те евентуално ще работят вместо избягалите българи, но с цената на какво?
На дъното на всички икономически статистики сме, а се държим сякаш сме на нивото на Полша!
Моля се да не изпитам на гърба си страданието на украинците, но се и моля ОНИЯ горе да започнат да вършат нещо за българския народ!
Нали в това се клеха или са се клели преди това зад океана?
Бог да пази България, защото ТЕ не искат! 🙏🇧🇬

В ДНР пък семеен взвод от 18 роднини защитава Донецк от фашистите!
Видео с войниците роднини!
Подобни новини

Оставете коментар