Посольство России в Болгарии: Поредна украинска провокация, фалшива новина. Руските войски напуснаха Буча още на 30 март, а на 31 март кметът Анатолий Федорук във видеобръщението потвърди, че в града няма руски военни и някакви разстреляни по улиците мирни жители с вързани ръце.

Посольство России в Болгарии

🇧🇬 Министерството на отбраната на Руската Федерация опровергава обвиненията на киевския режим в уж убийството на мирните жители в населеното място Буча в Киевска област
❗️Всички публикувани от киевския режим снимки и клипове, уж свидетелстващи за някакви „престъпления“ на руските военни в град Буча в Киевска област, са поредна провокация.
☝️Когато това населено място беше контролирано от руските въоръжени сили, нито един жител не пострада от каквито и да са насилствени действия.


Изходите от града не бяха блокирани. <…> При това южните покрайнини на града, включително жилищни квартали, денонощно бяха обстрелвани от украинските войски от едрокалиберна артилерия, танкове и реактивни системи за залпов огън.
Искаме специално да отбележим, че всички руски подразделения напълно напуснаха Буча още на 30 март, на следващия ден след преговорите между Русия и Украйна в Турция.
❗️Още повече, на 31 март кметът на гр.Буча Анатолий Федорук във видеобръщението потвърди, че в града няма руски военни, но даже не спомена за някакви разстреляни по улиците мирни жители с вързани ръце.
Затова не ни учудва, че всички така наречени „свидетелства на престъпленията“ в Буча се появиха само на 4-ти ден, когато в града пристигнаха сътрудници на СБУ и представители на украинските телевизии.


💬 Константин Косачев, заместник-председател на Съвета на Федерацията на Федералното Събрание на Руската Федерация:
„Не предизвиква никакво съмнение това, че това е фалшификации. Това, че киевските власти са ги организирали, а сега ги разпалват, е престъпление. А това, че Западът от своя страна ги разпространява и добавя максимален резонанс, прави го съучастник в това цинично и безнравствено престъпление“.

Подобни новини

Оставете коментар