Германец дойде да си прави зъбите във Варна и открадна портмоне с пари и документи! Пострадалата жена извади късмет с камерите в магазина, случайно, изненадващо срещна и разпозна крадеца!

Ето ви една невероятна история от преди 2 дни във Варна за германец, крадец на портмоне от варненка в магазин.
Дошъл нашият (условно ще го наречем Ханс) да си прави зъбите за малко пари във Варна и му паднало да открадне. Случката става в късния следобед в неделя. Майка с дете в магазина, телефонът и звъни. Докато тя пазарува мъжът и я чака в колата с още по-малкото им дете, бебе. Жената се развълнувала, да не би нещо с бебето и оставила портмонето си на количката за секунди без надзор, докато говори по телефона. Обръща се, няма го. В първия момент си мисли, че е под мишница и, в някой от джобовете. Няма го, и веднага отива при охраната. Иска съдействие да видят камерите и вади късмет, защото човекът от който зависи това преди дни е пострадал от крадец и от съчувствие разрешава. Защото по-закон, това могат да направи само полицията след подадена жалба. Тоест, законът в моментапази крадеца и наказва ограбения. Докато подаде жалба, докато дойде полицията да види камерите, иди го търси. Виждат на камерите как някакъв 45-50-годишен човек (никой не предполага, че е чужденец) взема съвсем умишлено портмонето на жената. Не го намира оставено, забравено, което пак си е кражба, а го отнема съзнателно докато жената е до него и говори по телефона. Докато гледат камерите обаче, Ханс плаща с карта и излиза. На камерите се вижда в каква посока тръгва.
Неделя е, стъмнява се, но жената тръгва в същата посока, защото портмонето и е пълно с документи, които струват много повече от колкото стотината лева вътре. Стига до първия хотел, който е наблизо и показва снимката на мъжа крадец. Момичето от рецепцията на 90 % разпознава Ханс за голяма нейна изненада, но казва на жената да дойде в понеделник, защото в момента шефката и я няма. Момичето от рецепцията споделя, че този мъж се е настанил предния ден в хотела, а престоят му е за седмица.
На другия ден, понеделник, пострадалата обикаля около магазина да търси захвърлено някъде портмоне, на паркинга пред злополучния магазин тя съвсем случайно разпознава Ханс и шашната моли непознат мъж да и съдейства. Обграждат германеца и викат полиция, която идва след 5 минути. Ханс отначало се прави, че нищо не разбира, но след като му показват снимките от камерите няма накъде, признава. Отвежда полицаите под мост, където е скрил портмонето. Изхвърлил снимките и синия талон, останалите документи поставил в едната преграда, парите в друга, абе подготвил ги човекът за по-нататък. Полицаите го водят в районното за 24 часа арест.Ханс е дошъл да си прави зъбите във Варна. Дали е беден или богат Господ знае. Защо открадна това портмоне само той си знае. Ще се отърве с глоба вероятно. Ако има и други кражби в Европейския съюз може и да остане в ареста.
Този случай поставя въпроса за закона с използването на камерите, който закон трябва да се промени. Ако окрадената жена не беше извадила късмет в нарушение на закона, тоест да и покажат камерите, Ханс нямаше да бъде разкрит, защото жената нямаше да знае как изглежда и да го разпознае.


Подобни новини

Оставете коментар