Напрежение в ГЕРБ Варна. Районните организации отсвириха Иван Портних за кандидат кмет. Стигна се до комичното издигане на Дидо Дънката

През изминалите седмици се проведоха събрания на районните организации на ГЕРБ Варна.

Най – интересните от тях бяха в район Младост и район Одесос, където вотът си дадоха най-много членове на партията. В район Младост кметът Христо Христов успя да надделее над Иван Портних и беше номиниран от организацията за кандидат кмет на Варна. Събранието в район Одесос протече още по-интересно и динамично. Редовите гербаджии подразнени от натрисането на новопристигнали членове се пошегуваха и издигнаха Делян Пеевски за кандидати за кмет на Варна.
Закачките продължиха и в Приморски, където за кмет бе издигнат Дидо Дънка, а Славена Точева – за районен кмет. Фамозната дама стана известна с това, че на последните избори получи повече преференции от лидера на партията Бойко Борисов.От събранията се видя, че авторитетът на областният координатор и кмет на Варна – Иван Портних е под точката на замръзване. Много от участниците коментираха, че това е и причината за намаляването на броя на участниците в събранията на ГЕРБ.
Основното притеснение на всички участници е, че в предходните избори листата се е редяла на тъмно, без никаква прозрачност. Усилията и мнението на организациите е било стъпкано и захвърлено от Портних.
Интересен факт е, че бившият областен управител на Варна – Стоян Пасев събира номинации във всички организации на ГЕРБ във Варна и то с доста гласове. Така става ясно, че той е припознат от организациите във Варна. В същото време на събранието в район Одесос Руслан Тошев събра най- много гласове за кандидат кмет като отново Портних беше победен. До сега има общо четирима издигнати кандидати за кметове.
Цялата ситуация показва, че областният координатор на ГЕРБ губи позиции сред съпартийците си и кандидатурата му за кмет не е много сигурна. Партийните членове искат промяна и дават ясен сигнал към ръководството на партията.
src=“//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js“ async=““>

Подобни новини

Оставете коментар