Прокуратурата повдигна обвинение срещу Портних за умишлена безотговорност! Законът предвижда затвор от 2 до 8 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева! Ето това трябва да се случва в една правова съвременна европейска държава!

Ето това трябва да се случва в една правова съвременна европейска държава!

Днес прокуратурата повдигна обвинение на бившия кмет Иван Портних за това, че е предизвикал екологична катастрофа, като умишлено е замърсил Варненското езеро, след като е проявил служебна безотговорност. За това престъпление законът предвижда от 2 до 8 години затвор и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

В писмо до медиите Портних обяснява, че нито е строил тръбата с лайната от квартал Аспарухово, която аварира във водите на Варненското езеро, нито е правил обществената поръчка.

По време на своя мандат като кмет Портних обаче се прави на ощипана мома цяла календарна година, 365 дни всички лайна на квартал Аспарухово се изливахавъв водите на Варненското езеро и това предизвика екологична катастрофа.

Измря всичката риба в езерото, защото Портних мълча и не призна на варненци, че в морето всеки ден се изливат тонове лайна. И това докато варненци и туристите на града се къпят в морето.
Този факт накара жителите на Варна да нарекат Портних – Лайняният кмет.


Подобни новини

Оставете коментар