Мутрата Бандит Борисов продал химна на България на чужда фирма за 7 млн $, за 25 г още през 2010 г, затова не го чухме на връх новата 2024. За всяко пускане на химна без значение къде, се плаща.

Мутрата Бандит Борисов продал химна на България на чужда фирма за 7 млн $, за 25 г още през 2010 г, затова не го чухме на връх новата 2024. За всяко пускане на химна без значение, къде се плаща.

Бандитът продал и химна на България!
Плащаме “такси” за всяко ползване…

Политическият анализатор Пламен Пасков разказа в предаването “Делници” при Николай Колев по телевизия “Евроком” и в българското национално радио за скандален случай, на който е станал свидетел.

По време на протест, на който Пасков е присъствал, е бил излъчен националният химн “Мила Родино”. След като Пасков е качил видето от химна в YouTube канала си, се е оказало, че съдържанието на клипа нарушава авторските права.“Ако ние бяхме държава, а не колония, трябваше до утре да има остра реакция срещу подобна политика на YouTube.
Не може някой да си заплюе авторските права върху национален символ. Химнът прави държавата държава”, обясни анализаторът.

“Говорим за пряко посегателство срещу българските национални символи. Не може чуждестранна компания да заплюе символа на държавата за свой и да печели по този начин”, допълни той.

Направихме проучване и установихме, че всъщност всичко е съвсем законно. От компанията собственик ни отговориха, че просто са “откупили” авторските права от Българското правителство. Това е станало още в първия мандат на Бойко Борисов – през 2010 г.

Договорът е за следващите 25 години – т.е. до 2035 г. трябва да плащаме такси за ползване на химна си.

Мутрата е получил от сделката 7 млн. долара…
Ползвания са материали от участието на Пасков в ТВ “Евроком”


Подобни новини

Оставете коментар